Wah dah nak habis ! Cepat booking !

Untuk meningkatkan conversion, kami perlu kaji emosi pelanggan apabila membuat satu tempahan. Ada beberapa penambah baikan yang dilakukan minggu lepas. Kebiasaanya apabila kuota kereta sudah habis, kami hanya blok secara manual dan senarai kereta semakin sedikit. Ini menyebabkan pelanggan merasakan kami tidak mempunyai inventori kereta yang banyak.

Feature baru yang kami perkenalkan adalah inventori “sold out” .  Kereta yang sudah diblok tidak akan hilang dari senarai, tetapi akan di ubah warna dengan dilabelkan dengan “fully booked”. Desain ini akan menjerit WAH DAH NAK HABIS ! CEPAT BOOKING !!!! 😅

Wah dah habis stok ! Cepat booking

Air Asia antara yang popular dengan mengajar pelanggan-pelanggan mereka, bahawa siapa yang booking awal (sehingga awal setahun !) akan diupah dengan diskaun. Kami menggunakan konsep ini dengan mengajar pelanggan-pelanggan kami bahawa “early bird get gets the worm”. Untuk bulan November ini kami memberi diskaun kepada pelanggan yang ingin tempah pada bulan Februari.  Lama kelamaaan pelanggan kami tahu bahawa mereka perlu tempah awal dan tak perlu minta diskaun setiap kali untuk mendapat penjimatan.

Klik di sini untuk lihat diskaun pada bulan Februari 🤑

Wah Dah Murah ! Cepat Tempah !!

Ini juga perlu diselarikan dengan kod untuk menyokong promo “auto-applied” untuk setiap kereta. Pelanggan tidak perlu meletakkan promo code sebelum membuat pembayaran.

Dan yang akhir sekali, kami perasan conversion di langkah terakhir banyak yang tidak bertukar kepada pembayaran. Pelanggan banyak berhenti di langkah mencari promo code.

  1. bertanya customer servis ada tak promo code sekarang ?
  2. mencari di Google “wahdah promo code” dan jika promo code tidak valid, mereka meninggalkan tempahan tersebut 😭
Promo code form

Apa yang kami buat adalah sembunyikan form ini untuk mengurangkan gangguan semasa membuat pembayaran. Kita tidak mengganggu niat pelanggan untuk membayar dan hasilnya lebih banyak transaksi berlaku 🙏.

 

Wah Dah Hilang 😱

Apabila pelanggan nak masuk, hanya klik link tersebut

Wah Dah ada !

Maka dengan ini, kami berharap lebih banyak conversion berlaku setelah tambah baik . Tiada A/B dilakukan, kerana CTO tak sempat nak buat 😂.