WaBook – WordPress Plugin untuk WAP

Apabila kami memulakan program Wahdah Associates Partner (WAP), kami ingin memberikan sokongan dari hujung rambut hingga hujung kaki untuk pengusaha kereta dan juga pemilik kenderaan yang ingin menguruskan kereta mereka. Jadi kami bangunkan sistem pengurusan akaun dan kenderaan kereta sewa di https://partners.wahdah.my

Sistem Pengurusan Akaun & Kenderaan Kereta Sewa

Selepas itu mereka ingin website mereka boleh digabungkan dengan sistem WAP. Kami bangunkan API untuk pengaturcara boleh cantumkan halaman web mereka dengan sistem kami https://docs.wahdah.my/ .

Dokumentasi API untuk sistem WAP

Ia agak teknikal bagi pengusaha kereta sewa dan tiada hubungan dengan pengaturcara menyukarkan integrasi halaman web mereka. Jadi kami pergi balik ke papan lukisan apakah yang diperlukan untuk mereka. Kebanyakan mereka menggunakan WordPress sebagai halaman web mereka. Jadi kami merasakan plugin WordPress adalah salah satu opsyen yang mudah untuk integrasi.

Plugin WordPress untuk WAP

Kami menggunakan WordPress Plugin Boilerplate untuk menghasilkan plugin ini yang dinamakan WaBook – https://github.com/wahdah/wabook . Plugin ini masih dalam fasa beta dan boleh digunakan oleh partner-partner kami. Kepada pembangun dan penggemar WordPress, ini peluang anda untuk kerjasa dengan Wahdah dan 100++ partner kami untuk bangunkan halaman web mereka .

Jadi apa lagi ? Jom cuba plugin ini dan berikan maklum balas kepada kami untuk tambah baik.