Pemburu kod promo

Pada tahun lepas (2018) Wahdah melancarkan page Deals. Halaman tersebut mendapat sambutan, tetapi dengan konsep promo code, agak sukar bagi pelanggan kami untuk memilih promo yang boleh digunakan dan aplikasi semasa pembayaran.

Halaman Deals memaparkan promo kod

Melihat dari jumlah penggunaan promo kod yang tidak memberangsangkan kami perpendapat pelanggan menyukai apabila promo kod terus diaplikasi semasa carian dijalankan. Lebih ada umpph orang kata kerana pelanggan akan fokus kepada promosi tersebut dan membuat tempahan.

Promosi terus pada halaman carian

Kami ingin mengubah behaviour pelanggan apabila mencari kereta. Kami mahu mereka rancang perjalanan mereka dan tempah pada hari harga kereta lebih murah, bukan sebaliknya. Ia seperti carian di AirAsia apabila anda akan rancang cuti berdasarkan harga pada hari yang murah.

Seperti biasa, dari idea carian AirAsia, kami mengolah antaramuka seperti mereka

Carian di AirAsia

Hasil daripada konsep tersebut, kami olah sedikit untuk membolehkan pelanggan melihat harga dalam tarikh seminggu, mengikut kereta dan kawasan. Hasilnya adalah seperti halaman Deals yang baharu, https://www.wahdah.my/deals

Page Deals yang baharu

Ia juga boleh mengasingkan senarai kereta yang mempunya Diskaun atau semua jenis kereta secara default. Dengan halaman Deals yang baharu, pelanggan boleh melihat senarai harga kereta dan membuat keputusan untuk melakukan tempahan berdasarkan promosi yang ditawarkan.

Kami belum lagi mendapatkan data yang penuh untuk mengetahui adakah konsep ini lebih berkesan berbanding halaman yang lama. Tiada A/B test, hanya kaedah campak ke dinding dan lihat idea itu melekat atau tidak 😀

Bagaimana pendapat anda ?